Φιλιατρά: Τεράστιες ζημιές σε θερμοκήπια και ελιές από ανεμοστρόβιλο! (Video)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤεράστιες είναι ζημιές που προκλήθηκαν στη περιοχή των Φιλιατρών, μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικράτησαν κατά την διάρκεια της νύχτας την Τρίτη.

Τα φαινόμενα ήταν έντονα κυρίως στην περιοχή του

Λαγκουβάρδου, όπου κατέστρεψαν σύγχρονα θερμοκήπια (υάλινα – υδροπονική καλλιέργεια), αλλά παράλληλα ξερίζωσαν και αρκετές ελιές.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις στην περιοχή των Φιλιατρών οι ζημιές φτάνουν σε έκταση 22 στρεμμάτων που προκλήθηκαν από δύο ανεμοστρόβιλους σε περιοχές ανατολικά και νότια της πόλης.

Επίσης υπέστησαν ζημιές τα υλικά κάλυψης σε 10 στρέμματα θερμοκηπίων σε όλη τη Μεσσηνία.

Κλιμάκια γεωπόνων των Δ/νσεων Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Μεσσηνίας και Τριφυλίας επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και διαπίστωσαν ζημιές σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες και μικρή καρπόπτωση στους ελαιώνες, ενώ αύριο αναμένεται στην περιοχή κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Τρίπολης για άμεση εκτίμηση της κατάστασης.

Ο προέδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γεώργιος Αλεξανδρόπουλος μιλώντας στο filiatranet, εξέφρασε την συμπαράσταση του Συλλόγου στους παραγωγούς που υπέστησαν τεράστιες ζημιές με πολύ μεγάλο κόστος, παράλληλα με τις απαραίτητες ενέργειες που πρέπει να γίνουν ώστε να αποζημιωθούν.

Εκτός από τον Λαγκούβαρδο ζημιές προκλήθηκαν και σε θερμοκήπια στη Γιόλακα, αλλά και σε θερμοκήπια που βρίσκονται ανατολικά της πόλης, ενώ από την μανία της φύσης δεν γλίτωσαν ούτε τα πουλιά που έψαχναν καταφύγιο στα δέντρα.

Δείτε περισσότερες εικόνες και βίντεο , όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet ΕΔΩ:

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.