Φιλιατρά: Τα τρακτέρ στο δρόμο έβγαλαν οι Αγρότες (Video)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤρακτέρ και γεωργικά μηχανήματα παρέταξαν οι αγρότες στην είσοδο της πόλης των Φιλιατρών σύμφωνα με την προχθεσινή τους απόφαση, που προέκυψε από την ανοιχτή Συνέλευση στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο.

Οι αγρότες συγκεντρώθηκαν από τις 9 το πρωί στην βόρεια είσοδο της πόλης χωρίς να κλείσουν τον δρόμο με τρακτέρ, αγροτικά μηχανήματα και μαύρες σημαίες, μοιράζοντας στους περαστικούς οδηγούς φυλλάδια με τα αιτήματά τους, συμμετέχοντας έτσι στις Πανελλαδικές Αγροτικές κινητοποιήσεις.

Όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών Γιώργος Αλεξανδρόπουλος στο filiatranet, θα παραμείνουν εκεί σήμερα και αύριο χωρίς να παρεμποδίσουν την κυκλοφορία του δρόμου, ενώ για την συνέχεια θα αποφασίσουν σε νεότερη συνάντηση και σε συνεννόηση με τους άλλους αγροτικούς συλλόγους.

Όπως ανέφερε και το ψήφισμα που μοίρασαν, τα αιτήματά τους είναι:
– Μείωση του Κόστους παραγωγής (φυτοφάρμακα – υλικά συσκευασίας – σπορόφυτα – πλαστικά κάλυψης – ρεύμα – Πετρέλαιο – ΦΠΑ κλπ εφόδια).
– Έλεγχος αγοράς (διακίνηση προϊόντων, Ελληνοποιήσεις, Υγειονομικό έλεγχο υποχρεωτικά) εφαρμογή του μητρώου Εμπόρων.
– Σύνταξη στους Αγρότες στα 65 και στις αγρότισσες στα 60.
– Όχι στο νυχτερινό ρεύμα για τους αγρότες (για τα θερμοκήπια είναι καταστροφικό λόγω ασθενειών που αναπτύσσονται και απάνθρωπο για τους Καλλιεργητές).

Παρακολουθήστε το βίντεο, όπως το κατέγραψε ο φακός του filiatranet ΕΔΩ:
(Διαθέσιμο και σε HD, από την επιλογή ποιότητας)

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.