Φιλιατρά: Ξεσάλωσαν οι Μπαρμπούτες! (Video)

barbΓια 2η συνεχή χρονιά αναβίωσε εχθές το έθιμο της Μπαρμπούτας στους δρόμους της πόλης των Φιλιατρών, που διοργανώθηκε από τον Όμιλο Δράσεων και Πολιτισμού με την συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου.

Η έναρξη δόθηκε στις 18:00 στην Παλαιά Λαϊκή Αγορά της πόλης, με τις Μπαρμπούτες να ξεχύνονται στους δρόμους με πολύ κέφι, παρέα με μουσική και κρασί, ξεσηκώνοντας τις γειτονιές που συμμετείχαν με τον τρόπο τους στην καρναβαλική γιορτή.

Το πλήθος κατέληξε ξανά στην Παλιά Λαϊκή, αφού επισκέφθηκε τον Αποκριάτικο Χορό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου στο Βορέειον, τις πρόβες του Τριφυλιακού Ερασιτεχνικού Θεάτρου στον Πυρσό, το Βιβλιοπωλείο του Σαπέρα που προσέφερε αναψυκτικά, χαρτοπόλεμο και καραμούζες, τα καφενεία και τα καταστήματα στην πλατεία.

Στην συνέχεια, στον χώρο της Λαϊκής, τους περίμεναν σουβλάκια, λουκάνικα, κρασί, αλλά και ο Γιάννης Καυκάς μαζί με τον Γιάννη Μπαμπή, που με το μπουζούκι και την κιθάρα τους άναψαν το κέφι για να ακολουθήσει πολύ χορός και τραγούδι.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τον Νίκο Παναγιωτόπουλο που προσέφερε τα κρεατικά, το Αρτοποιείο του Τασουλή που προσέφερε το ψωμί, την ταβέρνα “Ο Βαρελάς” που έψησε τους μεζέδες, τον Θανάση Λάγαρη με τα ηχητικά, τους Οινοπαραγωγούς, αλλά και την φαντασία και το κέφι όλων όσων συμμετείχαν στην εκδήλωση.

Το Σαββατοκύριακο έχει προγραμματιστεί το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού και το Καρναβάλι των Φούληδων.

Όπως όλα έδειξαν και μπορείτε να δείτε και εσείς στο παρακάτω βίντεο, η “συνταγή κεφιού και διασκέδασης” του Ομίλου πέτυχε… Άντε και του χρόνου!!!

Παρακολουθήστε το βίντεο στο filiatranet

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.