Φιλιατρά – Αγρίλης: Λαμπρός ο Εορτασμός των Θεοφανείων (Video)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΠαρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, με ιδιαίτερη λαμπρότητα και την παρουσία πλήθους πιστών, διεξήχθη ο καθιερωμένος Αγιασμός των Υδάτων στα Φιλιατρά αλλά και τον Αγρίλη, συνοδευόμενος από

την Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων.

Ο Άγγελος Γιαννακόπουλος και ο Ιωάννης Τσοροβάς ήταν φέτος οι δύο νεαροί που αψήφησαν το κρύο και έπεσαν για τον σταυρό στο συντριβάνι της κεντρικής πλατείας, όπου ο πρώτος ήταν και ο τυχερός που τον έπιασε.

Στον Αγρίλη η τελετή πραγματοποιήθηκε στα βρώμικα και παγωμένα νερά του λιμανιού, με τους Παντελή Λέντζο, Νικόλαο Λαμπρόπουλο, Ευάγγελο και Παναγιώτη Γιαννόπουλο, να δίνουν την μάχη για τον Σταυρό, με νικητή τον πρώτο.

Ο Δήμαρχος Τριφυλίας Κώστας Κόλλιας, μιλώντας στο filiatranet είπε ότι φέτος, μετά την Αγία Κυριακή, ήταν η σειρά του Αγρίλη και παρά το γεγονός ότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν οι καλύτερες, εντούτοις και κόσμος πολύς συνέρρευσε και ο Ιερός Κλήρος στάθηκε αντάξιος στο έθιμο και στις παραδόσεις μας. Τέλος ευχήθηκε αυτή τη χρονιά να ανοίξουν φωτεινοί ορίζοντες και μαζί με το Άγιο Πνεύμα να ακολουθήσουμε μία καλύτερη πορεία για την πατρίδα, για τον τόπο, για την κοινωνία και για τους συνανθρώπους μας.

Το βίντεο είναι διαθέσιμο ΕΔΩ

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.