Στροφή 180 μοιρών από Τσίπρα

Αν οι καταλήψεις ήταν κέντρα ανομίας, να εφαρμοστεί ο νόμος!
– Παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάμψη του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή δημοσκόπηση που δίνει προβάδισμα στη ΝΔ- «Διαψεύστηκε η προσδοκία μας να ανατρέψουμε το μνημόνιο»

– Τι είπε για τα γκαζάκια σε σπίτια δημοσιογράφων και τις καταλήψεις γραφείων κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών

– «Ο κ.Διαμαντόπουλος υπέπεσε στον πειρασμό να κάνει μια ανάλυση τι είναι ο αναρχικός», είπε για τον βουλευτή Καστοριάς που προκάλεσε σάλο

Δεν αρνούμαι ότι υπάρχει στασιμότητα της δυναμικής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Αλέξης Τρίπρας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη, παραδέχτηκε ότι διαψεύστηκαν οι προσδοκίες ανατροπής του μνημονίου και δήλωσε ανήσυχος για τις καταλήψεις και τα γκαζάκια κατά δημοσιογράφων.

Η επέμβαση της αστυνομίας στη βίλα Αμαλίας αλλά και στη βίλα Σκαραμαγκά, οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πως έχουν στο σπίτι τους είτε το εγχειρίδιο του αναρχικού είτε καδρόνια και αντιασφυξιογόνες μάσκες έβαλαν… φωτιά στην αντιπαράθεση ανάμεσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όμως, φαίνεται πως θέλησε να πάρει αποστάσεις, ίσως να μην κατηγορηθεί πως υποστηρίζει παράνομες ενέργειες, όπως η κατάληψη δημοσίων κτιρίων.

Αναφερόμενος στη βίλα Αμαλία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι εδώ και δεκαετίες που τελούσε υπό κατάληψη δεν απασχόλησε ποτέ κανέναν και πρόσθεσε πως κι εκείνος δε γνώριζε ότι υπήρχαν κι άλλα κτίρια υπό κατάληψη.

Ξεκαθάρισε όμως ότι δεν στηρίζει την ανομία και όπου υπάρχει, η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. «Εάν ήταν κέντρα ανομίας, η παραβατικότητα πρέπει να παταχθεί και η στάση της πολιτείας πρέπει να είναι αυστηρή. Εάν τυχόν υπάρχουν παράνομες πράξεις ή δράσεις, απέναντι στο νόμο δεν μπορεί να υπάρχει διαφορετική δράση» είπε σε συνέντευξή του στον Real FM.

Χαρακτήρισε δε «απολύτως καταδικαστέα και ακατανόητη» την κατάληψη των γραφείων της ΔΗΜΑΡ. «Βγάλαμε αμέσως ανακοίνωση, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεχθήκαμε επιθέσεις», τόνισε.

Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ανήσυχος, λίγες ώρες μετά τις εμπρηστικές επιθέσεις σε σπίτια πέντε δημοσιογράφων και τις καταλήψεις σε γραφεία κομμάτων και ραδιοφωνικών σταθμών.

«Θέλω να εκφράσω την ανησυχία μου γι’ αυτές τις εξελίξεις και να πω ότι τα περιστατικά τα χθεσινά, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί κατά δημοσιογράφων, οι καταλήψεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς μας προβληματίζουν», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Η βία και η απειλή της ανθρώπινης ζωής δεν συμβαδίζει με το αξιακό περιεχόμενο της αριστεράς (…) Είμαι ανήσυχος γιατί βλέπω το τελευταίο διάστημα μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια τεχνητής πόλωσης και έντασης και την ανάδειξη ίσως από πουθενά ζητημάτων που είχαν απασχολήσει παλαιότερα την ελληνική κοινωνία, ίσως το 2008 και είχαν υποστεί μια ήττα οι λογικές της βίας, της μολότωφ, της καμένης τράπεζας. Η σπασμένη και η καμένη τράπεζα ενισχύει την κυβέρνηση παρά της δημιουργεί προβλήματα, ενώ οι ειρηνικές διαδηλώσεις έριξαν δύο κυβερνήσεις», είπε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας και τα αποτελέσματα της τελευταίας δημοσκόπησης που δείχνει… πολιτική στροφή και προβάδισμα της ΝΔ για πρώτη φορά έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσιπρας παραδέχτηκε ότι υπάρχει κάμψη στη δυναμική του κόμματός του.

«Μετά την ψήφιση του τρίτου μνημονίου, η μεγάλη προσδοκία που είχε δημιουργηθεί και σε εμάς και σε μεγάλο μέρος του λαού ότι θα καταφέρουμε να εμποδίσουμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην ψήφιση των μέτρων και ενδεχομένως να ξαναπάμε σε δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή ανατροπής αυτής της πολιτικής, θέλω να πιστεύω προσωρινά, αλλά υπήρξε μια διάψευση».

Οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι συγκοινωνούντα δοχεία με τη δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ κι όταν ο λαός δεν είναι στο προσκήνιο, η δυναμική του κόμματος έχει κάμψη, παραδέχθηκε ο κ. Τσίπρας.

Σημείωσε δε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στάσης ως προς το μνημόνιο, τονίζοντας ότι οι λέξεις ΣΥΡΙΖΑ και μνημόνιο είναι ασύμβατες και δεσμεύτηκε για σκληρή σύγκρουση. Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι από την πλευρά της καλλιεργεί ελπίδες, που όμως σύντομα θα διαψευσθούν και τότε θα υπάρξει ανατροπή της εικόνας.

«Δεν προσπαθούμε να αντιγράψουμε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου γιατί αυτό θα μας οδηγούσε σε δραματικές συνέπειες» είπε «απαντώντας» σε όσους κατηγορούν τον ίδιο και το κόμμα ότι «κοπιάρει» το ΠΑΣΟΚ του ’80.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.