Στοιχεία για βρέφη και νήπια αλλοδαπών σε παιδικούς σταθμούς ζητάει ο Παναγιώταρος

Ανατριχιαστική στη φύση και τα πιθανά ελατήριά της -εάν συνυπολογισθούν παλαιότερες τοποθετήσεις του ιδίου- είναι η επερώτηση που κατέθεσε την 1η Οκτωβρίου στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Παναγιώταρος προς τoυς υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας Γιάννη Βρούτση.

Ο βουλευτής ζητά να πληροφορηθεί τα ακριβή στοιχεία των «αλλοδαπών βρεφών και νηπίων ανά χώρα προέλευσης που εξυπηρετούνται στους παιδικούς σταθμούς» στην Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος σε προεκλογική συγκέντρωσητης Χρυσής Αυγής στο Παλαιό Φάληρο είχε προειδοποιήσει ότι εφόσον η Χρυσή Αυγή λάβει τη λαϊκή νομιμοποίηση και εκπροσωπηθεί στο Κοινοβούλιο, θα πραγματοποιεί εφόδους στα νοσοκομεία και στους βρεφονηπιακούς σταθμούς και θα πετά στον δρόμο τους “λαθρομετανάστες” και τα παιδιά τους για να μπουν στη θέση τους Ελληνες.

Ηταν η ίδια εκδήλωση που -καταχειροκροτούμενος από τους παρισταμένους- είχε επίσης απευθύνει απειλητικά μηνύματα στους μελλοντικούς βουλευτές λέγοντας ότι σε περίπτωση που τεθούν εθνικά θέματα στο Κοινοβούλιο και ανοίξει συζήτηση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, «για προειδοποίηση θα τους δείξουμε το βίντεο του ΑΝΤ1 (αναφερόμενος στον ξυλοδαρμό Κανέλλη) και αν δεν το καταλάβουν, θα τους το εξηγήσουμε».

Ερωτηματικά προκαλεί πάντως και η σπουδή -θεσμικά αναγκαία προφανώς- με την οποία τα συναρμόδια Υπουργεία ζητούν την «αυθημερόν» αποστολή των σχετικών στοιχείων ώστε να ενημερωθεί η εθνική αντιπροσωπεία και, a fortiori, o βουλευτής Παναγιώταρος.

Γ.Δ

Ακολουθεί η επίμαχη ερώτηση του βουλευτή

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ:

1) ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

2) ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ: «Θέσεις σε Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς με κλήρωση»

Ο ένας μετά τον άλλον οι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί προχωρούν στη διενέργεια δημόσιων κληρώσεων για την κάλυψη κενών θέσεων παιδιών, βρεφών και νηπίων. Στο άρθρο 7 «Δικαίωμα εγγραφής και εγγραφή παιδιών» του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών και Κοινοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών, διαβάζουμε ότι: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του νομικού προσώπου με αιτιολογημένη απόφαση του μπορεί να εξειδικεύει τα κριτήρια αυτά καθιερώνοντας τη μοριοποίησή τους».

Ερωτώνται οι κ. Υπουργοί :

1) Γιατί δεν λαμβάνει χώρα η κάλυψη κενών θέσεων των Δημοτικών και Κοινοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών με μοριοποίηση αλλά επιλέγεται η τυχαία διαδικασία της κλήρωσης;

2) Πόσοι ημεδαποί και πόσοι αλλοδαποί επιλεγήκαν στους Δημοτικούς και Κοινοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς της χώρας φέτος και από τους αλλοδαπούς πόσοι ανά χώρα προέλευσης;

Αθήνα, 01/10/2012

Ο Ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Παναγιώταρος
Βουλευτής Β’ Αθηνών
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

 

Πηγή ethnos.gr

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.