Σκάνδαλο Λαγκάρντ: Έψαξαν τα σπίτια του Ταπί και στενού της συνεργάτη

Η υπόθεση της λίστας της HSBC δεν είναι το μοναδικό σκάνδαλο που φέρει το όνομα της Κριστίν Λαγκάρντ. Υπάρχει και στη Γαλλία ένα…
Την κυνηγάει από το 2008, όταν ως υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας η Κριστίν Λαγκάρντ είχε εγκρίνει διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία Μπερνάρ Ταπί.

Την Πέμπτη η γαλλική αστυνομία έκανε έρευνα στο σπίτι τόσο του γνωστού επιχειρηματία (γνωστού κυρίως από την εμπλοκή του στο σκάνδαλο με τη Μαρσέιγ) όσο και σε αυτό του πρώην διευθυντή του γραφείου της Λαγκάρντ, όταν ήταν υπουργός.

Ο πρώην άμεσος συνεργάτης της Λαγκάρντ είναι σήμερα πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της France Telecom. Την πληροφορία για τις δυο έρευνες «ανέβασε» στην ιστοσελίδα της η Monde και επιβεβαίωσε πηγή των ερευνών.

Οι έρευνες διεξήχθησαν από την οικονομική αστυνομία στο πλαίσιο της υπόθεσης για τη διένεξη μεταξύ του Ταπί και της τράπεζας Credit Lyonnais.

Το 2008, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία και να ξεκαθαρίσει μια παλιά αντιδικία που αφορούσε την πώληση από την τράπεζα Credit Lyonnais του ομίλου Adidas, που ανήκε στον Μπερνάρ Ταπί, η Λαγκάρντ είχε εγκρίνει ένα διακανονισμό ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπέρ του επιχειρηματία.

Ο Ταπί υποστήριζε ότι η πρώην κρατική τράπεζα τον είχε εξαπατήσει το 1993 κατά την πώληση των μετοχών του στην εταιρεία αθλητικών ειδών Adidas. Είχε χάσει τη δίκη που έγινε το 2006 και η υπόθεση βρισκόταν στη διαδικασία της έφεσης το 2007, όταν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές ο προσωπικός του φίλος Νικολά Σαρκοζί.

Τον Αύγουστο του 2011 ξεκίνησε έρευνα σε βάρος της Λαγκάρντ ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου (CJR), του μοναδικού δικαστηρίου στη Γαλλία που μπορεί να δικάζει υπουργούς για τις ενέργειές τους κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να διαλευκανθεί ο ρόλος της στην υπόθεση.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.