Σε λειτουργία από 1η Ιανουαρίου η «Αριάδνη»

Σε λειτουργία από 1η Ιανουαρίου η «Αριάδνη»Οριστικοποιήθηκαν οι τεχνικές και διοικητικές λεπτομέρειες για την ενεργοποίηση από την 1η Ιανουαρίου του 2013, του δικτύου «Αριάδνη”, κατά τη διάρκεια συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Το δίκτυο «Αριάδνη», η λειτουργία του οποίου θα ξεκινήσει την 1η Ιανουαρίου 2013 και η πλήρης εφαρμογή του την 1η Μαρτίου 2013, συνιστά ένα σύστημα έγκυρης αποτύπωσης των δημογραφικών οικογενειακών αλλαγών των δικαιούχων ασφαλιστικών παροχών (π.χ. θάνατος, γάμος, διαζύγιο, κ.λπ.), καθώς και άμεσης ενημέρωσης των αντίστοιχων ασφαλιστικών ταμείων.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του δικτύου η καταγραφή των αλλαγών (και η αντίστοιχη ενημέρωση) λόγω γέννησης ή θανάτου θα γίνεται από το υπουργείο Εσωτερικών (Ληξιαρχεία), των αλλαγών λόγω γάμου από το υπουργείο Οικονομικών (Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων), λόγω συμφώνου συμβίωσης από τα συμβολαιογραφικά γραφεία και λόγω διαζυγίου από τις δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, η ενεργοποίηση του δικτύου «Αριάδνη», θα οδηγήσει στην οριστική καταπολέμηση του φαινομένου των παράνομων συντάξεων και θα καταστεί δυνατή η οριστική «σφράγιση» του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης από μελλοντικές καταστρατηγήσεις, η ακύρωση κάθε απόπειρας λήψης πλασματικών παροχών και «γέννηση» παραβατικότητας.

Επιπρόσθετα, η λειτουργία του δικτύου «Αριάδνη» καθιστά περιττή οποιαδήποτε απογραφική διαδικασία των συνταξιούχων στο μέλλον.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ο υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσος Βολουδάκης, ο επικεφαλής του Γραφείου Στρατηγικού και Ψηφιακού Σχεδιασμού του πρωθυπουργού Δημήτριος Πτωχός, ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιάτης Κοκκόρης, ο Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΗΔΙΚΑ Χρήστος Χάλαρης, και ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογράφων Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

«Η παραβατικότητα στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης, η αιμορραγία των ασφαλιστικών ταμείων από καταχρηστικές και παράνομες πρακτικές αποτελούσε ένα κεφάλαιο – όνειδος για την ελληνική κοινωνία» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εργασίας και πρόσθεσε:

«Για εκείνη τη μειοψηφία πολιτών που παρανομούσαν συστηματικά σε βάρος των νόμιμων και συνεπών φορολογουμένων της χώρας. Ήταν όνειδος, κυρίως, για την ίδια την πολιτεία και την ανεπάρκειά της να εξασφαλίσει όρους ισότιμης και δίκαιης μεταχείρισης όλων των πολιτών.

 

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.