Πορεία διαμαρτυρίας ενστόλων ή τελευταία προειδοποίηση πριν το γύρισμα στο 74′

Αθήνα

Ενστολη συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στην Πλατεία Κολοκοτρώνη οι φορείς των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιδρώντας στις περικοπές των αποδοχών τους. Στην πλατεία παρέστησαν και συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών.

Τα περίπου 2.500 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων συγκρότησαν στη συνέχεια πορεία και κατευθύνθηκαν στο υπουργείο Οικονομικών, όπου αντιπροσωπεία τους παρέδωσε ψήφισμα. Αντίστοιχο ψήφισμα παρέδωσε η αντιπροσωπεία και στη Βουλή και στο Μέγαρο Μαξίμου

Κατά την έξοδο του από το υπουργείο Οικονομικών ο Πολ Τόμσεν, ήρθε αντιμέτωπος με διαδηλωτές. Ένας εξ αυτών, ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Γιάννης Σταμούλης, του είπε: «Είμαστε άνθρωποι και όχι αριθμοί. Η Έλλαδα έδωσε το φως του πολιτισμού. Να μην το σβήσετε».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο Τόμσεν δεν απάντησε απλά κοίταξε τον κ. Σταμούλη και αποχώρησε.

Παρόντες στη διαδήλωση ήταν και οι βουλευτές: Θοδωρής Δρίτσας, Αλέξης Μητρόπουλος του ΣΥΡΙΖΑ, και από τους Ανεξάρτητους Ελληνες οι Τέρενς Κουίκ, Παύλος Χαϊκάλης και ο Ηλίας Κασιδιάρης της Χρυσής Αυγής.

Ο Θ.Δρίτσας χαρακτήρισε αξιοσημείωτη την κίνηση των εργαζομένων των ενόπλων δυνάμεων να αντιταχθούν στα μέτρα.

Ο Τ. Κουίκ χαρακτήρισε τα μέτρα των περικοπών ως «καταισχύνη» ενώ είπε ακόμη ότι «πλήττουν την εθνική  κυριαρχία και ότι δεν πρέπει να γίνει καμία περικοπή ούτε στους μισθούς ούτε στα εξοπλιστικά προγράμματα».

Τέλος, ο Ηλ.Κασιδιάρης δήλωσε ότι ως Έλληνας πολίτης και αδελφός αξιωματικού των Ενόπλων Δυνάμεων είναι εναντίον κάθε περικοπής στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Newsroom ΔΟΛ
Άρθρο από in.gr

Παρευρεθήκαμε στη πορεία στην Αθήνα και η προσωπική μου άποψη είναι ότι τα προσωπία καλά κρατούν από τους ένστολους που με τη παράδωσή του ψηφίσματός τους στο Υπουργείο, ξεκαθαρίζουν τη θέση τους.

Η προειδοποίηση: Το παρολίγον πραξικόπημα επί Γεωργίου Παπανδρέου και το η εξαναγκασμένη δήλωση δημοψηφίσματος..
Η Καλή θέληση: Η Αποπομπή όλων αρχηγών των ενόπλων δυνάμεων
Η Αντεπίθεση: Τα νέα αιτήματα
Η Συνέχεια;
Καλό θα είναι να μην γίνει αυτό που ακούγεται ψυθιριστά από τις ένοπλες δυνάμεις ότι το μέλλον της Τρικομματικής κυβέρνησης κρίνεται πλέον εξαιρετικά αβέβαιο γιατί απ’ ότι φαίνεται η ειρηνική πορεία της 12ης Σεπτεμβρίου είναι η ασπίδα και η ψεύτικη προσωπία για τη συνέχεια.
Πάντως με την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα του 2012 δεν θα μου φανεί καθόλου περίεργο πια εάν η Ένστολη Υπηρεσία της χώρας μας λάβει αυστηρά μέτρα προς τους τυράννους μας, και μάλλον θα βρουν το 60% των πολιτών συμπαραστάτες.

 

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.