Ποινική δίωξη για κακούργημα σε βάρος εκπροσώπων ΑΚΤΩΡ και ΕΡΓΟΣΕ

Στην άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης σε βάρος των νομίμων εκπρόσωπων της ΕΡΓΟΣΕ και δυο εκπροσώπων της εταιρείας ΑΚΤΩΡ, προχώρησε ο εισαγγελέας Αριστείδης Κορέας.

Η δίωξη αφορά στα αδικήματα της απιστίας με ιδιαίτερα τεχνάσματα, ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας  και ασκήθηκε από τον εισαγγελικό λειτουργό για τις συνθήκες εκτέλεσης του έργου κατασκευής σήραγγας στη Βοιωτία και στη διαδρομή Δομοκός – Λιανοκλάδι.

Όπως διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της εισαγγελικής έρευνας το εν λόγω έργο παρέμεινε ημιτελές, ενώ συνεχώς χρηματοδοτούνταν με στόχο την ολοκλήρωσή του.

Η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση ξεκίνησε μετά από αναφορά της ΕΡΓΟΣΕ αλλά και έκθεση ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης σχετικά με τον εκσυγχρονισμό των υποδομών του δικτύου και διάνοιξης της σήραγγας  στο Νομό Φθιώτιδας.  Κατά την έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι αρμόδιοι της αναδόχου εταιρείας άλλαζαν συνεχώς τις μελέτες του έργου, εμποδίζοντας την ολοκλήρωσή του. Ο φάκελος της δικογραφίας ανατέθηκε σε ανακριτή ο οποίος αναμένεται να καλέσει για απολογίες τόσο τους εκπροσώπους της ΕΡΓΟΣΕ όσο και τον εκπρόσωπο και τον υπάλληλο της εταιρείας «ΑΚΤΩΡ» σε βάρος των οποίων ασκήθηκαν οι διώξεις.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.