Νέα 48ωρη απεργία αποφάσισε η ΠΝΟ, κοντά η επιστράτευση

Απόφαση για νέα 48ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ώς τις 6 το πρωί της Παρασκευής, έλαβαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στα αιτήματά τους.

Οι ναυτεργάτες ζητούν την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ναυτιλίας που, όπως καταγγέλλουν, «ξεκληρίζει τον κλάδο των ναυτεργατών».

Ζητούν, επίσης, την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για όλες τις κατηγορίες πλοίων και την εφαρμογή τους, με άμεση εξόφληση δεδουλευμένων αποδοχών και αναδρομικών στα πληρώματα των επιβατηγών πλοίων, αλλά και την αποκατάσταση των αδικιών που έγιναν στις συντάξεις των απομάχων, κυρίων και επικουρικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει την υπουργική απόφαση για την πολιτική επιστράτευση των ναυτεργατών, με την υπογραφή του κ. Μουσουρούλη. Το Μαξίμου δίνει προθεσμία στους ναυτεργάτες μέχρι τα ξημερώματα της Τετάρτης, οπότε λήγει η 48ωρη απεργία που κήρυξαν την Κυριακή.

Σε αυτό το ενδεχόμενο αναφέρθηκε και ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Κ.Μουσουρούλης ο οποίος, μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Mega, τόνισε ότι περιμένει να επικρατήσει σύνεση στις αποφάσεις της ΠΝΟ, διαφορετικά η κυβέρνηση θα λάβει τις δικές της αποφάσεις.

Σύμφωνα με τον κ. Μουσουρούλη, μετά την διαβούλευση που γίνεται με την κυβέρνηση για την καταβολή των δεδουλευμένων σε δύο δόσεις δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχιστεί η απεργία.

Από την κυβέρνηση αναμένουν μια δήλωση από την πλευρά των ακτοπλόων για την καταβολή των δεδουλευμένων.

Από την πλευρά τους οι ναυτεργάτες κρίνουν ότι αυτό δεν είναι αρκετό, ενώ για το ενδεχόεμνο επιστράτευσής τους λένε ότι κι άλλες φορές τους έχει συμβεί και ότι ως επιστρατευμένοι είχαν κάνει 31 απεργίες.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.