Με νέες μαζικές απεργίες «απαντούν» οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες

Σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων προχωρούν άμεσα οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ματαφοράς, σύμφωνα με αποφάσεις που πήραν τα σωματεία τους, μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης για επίταξη.

Συγκεκρίμενα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μέχρι την Τρίτη 29 Ιανουαρίου.

Απεργία για αύριο, Παρασκευή 25 Ιανουαρίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό, ενώ από το Σάββατο ξεκινούν κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Στον ηλεκτρικό και το τραμ θα συνεχιστεί η στάση εργασίας μέχρι τη λήξη της βάρδιας, ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα συνέλευση των εργαζομένων στο μετρό για να αποφασίσουν πως θα συνεχίσουν τις κινητοποίησεις τους.

Νωρίτερα, οι εργαζόμενοι του Μετρό είχαν απαντήσει με τη φράση «η επίταξη είναι χούντα, ας έρθουν να μας πάρουν νεκρούς».

Όπως είχε επισημάνει ο πρόεδρος της ΣΕΛΜΑ, Αντώνης Σταματόπουλος, «η κυβέρνηση με την απόφασή της δείχνει την αδυναμία της για λύση. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Εμείς δεν θα φύγουμε, κάποιοι άλλοι θα χάσουν τη θέση τους».

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.