Λιμάνι Κυπαρισσίας: Κίνδυνος από σπασμένους φανοστάτες, διαλυμένα φρεάτια και καλώδια

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης παρουσιάζει εδώ και καιρό το λιμάνι της Κυπαρισσίας, με τον κίνδυνο από τους σπασμένους φανοστάτες, τα διαλυμένα φρεάτια και τα καλώδια (χωρίς ρεύμα – ευτυχώς – τα περισσότερα) να είναι άμεσος για τον κόσμο.

Κίνδυνο που μπορεί να αντιμετωπίσουν και οι πολίτες οι οποίοι κάνουν τη βόλτα τους στη μεγάλη προβλήτα, αλλά και για οι αλιείς, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, οι οποίοι καθημερινά και για πολλές ώρες βρίσκονται στο λιμάνι.

Οι διαμαρτυρίες, δε, των τελευταίων είναι διαρκείς και έντονες προς κάθε κατεύθυνση, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια ουσιαστική παρέμβαση από τις αρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες για αποκατάσταση των φθορών και ζημιών και άρση της επικινδυνότητας στο λιμάνι. Θυμίζουμε, δε, ότι οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών και Επαγγελματιών Αλιέων έχουν κάνει σχετικές παρεμβάσεις προς όλες τις εμπλεκόμενες και συναρμόδιες Αρχές και υπηρεσίες, καθώς και τη Δικαιοσύνη.

«Εδώ και πέντε χρόνια, τουλάχιστον, φωνάζουμε. Οι συνάδελφοι αλιείς έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για κακοτεχνίες και για την επικινδυνότητα στο λιμάνι, αλλά παρέμβαση ουσιαστική για άρση της επικινδυνότητας δεν έχει γίνει. Έγιναν κάποιες μικροεπεμβάσεις, τότε που είχε βγει το θέμα και κάποια ψιλοπράγματα, αλλά με την πάροδο του χρόνου βλέπεις ποια είναι η κατάσταση. Όλα σπασμένα, διαλυμένα, σκουριασμένα. Όλα στον αέρα και επικίνδυνα είναι», μου είπε προχθές το πρωί, στο λιμάνι, αλιέας της Κυπαρισσίας.

«Το λιμάνι το θέλαμε και το θέλουμε. Αλλά, κοίτα κατάσταση. Άσε που μετά το χειμώνα πολύ φοβάμαι πως δε θα έχουμε ούτε λιμάνι, γιατί θα πέσει το κομμάτι που ενώνει τον παλιό με τον καινούργιο προσήνεμο μόλο. Χορτάσαμε λόγια, δηλώσεις, επισκέψεις, αυτοψίες, προμελέτες, μελέτες, παραμελέτες, συμβούλους, παρασυμβούλους, μελετητές, τεχνικούς, επιστήμονες, πανεπιστήμονες, πολυτεχνίτες και “master plan”.

Αυτό είναι το λιμάνι, έτοιμο να γίνει ένα με τη θάλασσα. Πάνε τόσα λεφτά στον αέρα… Ποια Αρχή ή Υπηρεσία είναι αρμόδια και υπεύθυνη για την εγκατάλειψη στο λιμάνι και την επικινδυνότητα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες; Ο Δήμος, το Λιμενικό Ταμείο, ή Κτηματική Υπηρεσία;», συμπλήρωσε.

Οι φωτογραφίες από το λιμάνι, προχθεσινές, είναι αψευδής μάρτυρας της εικόνας εγκατάλειψης που, δυστυχώς, παρουσιάζει!

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.