Κυπαρισσία: Διαγραφή Τελών Ύδρευσης στα Σχολεία

Την διαγραφή των τελών ύδρευσης σε όλες τις σχολικές μονάδες της περιοχής για το 2012 αποφάσισε προς τιμή του το Δ.Σ. της Δ.ΕΥ.Α Κυπαρισσίας με σημερινή απόφασή του  η οποία θα δώσει μεγάλη ανάσα στα σχολικά συγκροτήματα καθώς η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη.

Πιο αναλυτικά ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για την Παιδεία κος Μερκούρης Ιωάννης με εγγραφό του προς την ΔΕΥΑΚΥ, είχε αναλύσει τα επιχειρήματα για την παραπάνω ενέργεια αναφέροντας ότι:

«Η οικονομική κρίση που βιώνει η κοινωνία μας το τελευταίο διάστημα είναι πρωτοφανής. Αποτέλεσμα αυτής η απειλή της κοινωνικής συνοχής. Δυστυχώς τα αποτελέσματα αυτής της κρίσης δημιουργούν μεγάλα προβλήματα και στην ομαλή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων και της εκπαίδευσης των παιδιών μας γενικότερα.

Ο Δήμος αδύνατος και αυτός οικονομικά, αναζητεί τρόπους ενίσχυσης των σχολικών μονάδων. Προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει τους έχοντες να βοηθήσουν και να ενεργοποιήσει την κοινωνική αλληλεγγύης.

Οι σχολικές μονάδες της Δημοτικής Ενότητας Κυπαρισσίας , οι μόνες στο Δήμο, χρεώνονται με τέλη Ύδρευσης –αποχέτευσης και με έξοδα κατανάλωσης νερού. Εκατόν δώδεκα ευρώ το χρόνο για μια σχολική μονάδα για την οποία η επιχορήγηση ανέρχεται στο ποσό  των χιλίων ευρώ, όπως αντιλαμβάνεσθε είναι σημαντικό ποσό για να μην το χαρακτηρίσω τεράστιο. Επειδή το κόστος λειτουργίας των σχολικών μονάδων έχει αυξηθεί (πετρέλαιο, χαρτικά κλπ) σε αντίθεση με τις επιχορηγήσεις για λειτουργικά έξοδα που έχουν δραματικά μειωθεί, παρακαλούμε να εξετάσετε τη δυνατότητα απαλλαγής των σχολικών μονάδων από τα ανωτέρω τέλη”.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κυπαρισσίας είπε: “Όλα τα σχολεία χρεώνονται ετησίως 113,00 ευρώ. Το ποσόν δεν θεωρείται υπερβολικό αλλά λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις σημερινές συνθήκες οικονομικής δυσπραγίας ,και στα πλαίσια της κοινωνικής πολιτικής  που πρέπει να εφαρμόζεται σε ευαίσθητα κοινωνικά θέματα, όπως είναι αυτό της Παιδείας, προτείνω την  διαγραφή των τελών ύδρευσης σε όλα τα σχολεία της περιοχής για το έτος 2012 και για όλες τις παλαιότερες οφειλές όπου υπάρχουν. Σήμερα οι οφειλές αυτές ανέρχονται στο ποσό των 1361,00 ευρώ”, κατέληξε ο κ. Παν. Γυφτάκης επισφραγίζοντας το αποτέλεσμα της απόφασης.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.