Καφέδες κατά του υφυπουργού Παιδείας κατά την έξοδό του από το Πολυτεχνείο

Ένταση σημειώθηκε και την Παρασκευή στο Πολυτεχνείο την ώρα που ο υφυπουργός Παιδείας αποχωρούσε από το ΕΜΠ, όπου κατέθεσε στεφάνι, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση.

Ομάδα νεαρών πέταξε καφέδες και νερά στον υφυπουργό. «Οι χυδαίες εκδηλώσεις απομονωμένων ομάδων σίγουρα δεν χαρακτηρίζουν την Πολυτεχνική κοινότητα, δεν αμαυρώνουν τη γιορτή του Πολυτεχνείου, δεν με αγγίζουν προσωπικά και τους επιστρέφονται μαζί με την αποδοκιμασία για τέτοια γεγονότα που τελικά υπηρετούν και εξυπηρετούν τους αρνητές του Πολυτεχνείου και των συμβολισμών του» δήλωσε ο κ. Παπαθεοδώρου.

Ο υφυπουργός Παιδείας είναι ο πρώτος αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας που πήγε στο Πολυτεχνείο, τα τελευταία χρόνια.

Το περιστατικό συνέβη στις 12:30 το μεσημέρι και ενώ ο κ. Παπαθεοδώρου επισκεπτόταν το Ίδρυμα την ίδια ώρα με τον Μ.Θεοδωράκη που πέρασε την πύλη του Πολυτεχνείου, για να παραστεί σε συναυλία -αφιέρωμα στο έργο του με τραγούδια που ακούγονταν κατά τη διάρκεια της εξέγερσης.

Την επίθεση που δέχτηκε ο υφυπουργός Παιδείας Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, αλλά και τη βία «από όπου κι αν προέρχεται», καταδικάζει το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του.

«Καμία πολιτική δύναμη ή ομάδα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί προοδευτική ή δημοκρατική όταν ενστερνίζεται μεθόδους και πρακτικές που έρχονται από το χθες και μας επιστρέφουν στο χθες», τονίζει το ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα η ΔΗΜΑΡ δήλωσε: «Για πολλοστή φορά γίναμε μάρτυρες επιθέσεων από τους συνήθεις ‘επαναστάτες. Οι όψιμοι αγωνιστές της ‘δημοκρατίας’ δεν σεβάστηκαν ούτε τον τιμημένο χώρο του Πολυτεχνείου και προπηλάκισαν τον υφυπουργό Παιδείας, την ώρα που τιμούσε με κατάθεση στεφάνου τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα.

» Ο προοδευτικός και δημοκρατικός κόσμος δεν πρέπει να ανεχτεί τέτοιους είδους φαινόμενα και συμπεριφορές. Η ΔΗΜΑΡ καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς περιστροφές τη βία. Η βία είναι φασισμός, ανεξάρτητα από το ποιος μανδύας την περιβάλλει.»

Εκδηλώσεις Μνήμης και στη Θεσσαλονίκη

Με την καθιερωμένη συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, που καλεί ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ 1967-1974) και οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στις 17:00, και το συλλαλητήριο που θα ακολουθήσει προς το αμερικανικό προξενείο, θα κορυφωθούν το Σάββατο, οι εορτασμοί για την 39η επέτειο του Πολυτεχνείου.

Νωρίτερα, στις 12.00 θα πραγματοποιηθεί η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Πολυτεχνείου από τον ΣΦΕΑ, Φοιτητικούς Συλλόγους, πολιτικές παρατάξεις, φορείς και σωματεία της πόλης. Συναγωνιστές του Θωμά Βασιλειάδη, ενός εκ των πρωταγωνιστών της κατάληψης του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης θα τιμήσουν την μνήμη του στο χώρο της Αρχιτεκτονικής, όπου έχει τοποθετηθεί τιμητική πλακέτα.

Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, με απόφαση του πρυτανικού του συμβουλίου, αποφάσισε να μην διοργανώσει εκδηλώσεις εντός της πανεπιστημιούπολης για να τιμήσει την εξέγερση της 17ης Νοέμβρη του 1973, επικαλούμενη τα λειτουργικά, οικονομικά, διοικητικά και ακαδημαϊκά προβλήματα, αλλά και τις απεργίες των εργαζομένων στις εργολαβίες και την κατάληψη του κτιρίου διοίκησης από το σωματείο τους.

Newsroom ΔΟΛ

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.