Δύο στους τρεις Ευρωπαίους κατά της Ε.Ε.

EUflag

Φουντώνει το  αντί- ευρωπαϊκό κλίμα μεταξύ των πολιτών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με έρευνα του ευρωβαρόμετρου. Η αρνητική αυτή στάση κατά της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης οφείλεται, σύμφωνα με την έρευνα στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην Ευρώπη την τελευταία τριετία.

Η έρευνα έδειξε ότι μόλις 1 στους 3 Ευρωπαίους (30%) έχουν θετική στάση απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν το αντίστοιχο ποσοστό πέντε χρόνια νωρίτερα ήταν 52%. Ειδικότερα σε χώρες που υποφέρουν από τη λιτότητα και την οικονομική ύφεση, όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, η καχυποψία και ο αρνητισμός απέναντι στην Ένωση και τις πρακτικές της φτάνουν σε ποσοστά- ρεκόρ.

Ενδεικτικά για τους αναλυτές είναι και τα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν ενισχυθεί τα ποσοστά των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων.

Οι στατιστικές εταιρείες μάλιστα επισημαίνουν ότι οι Ευρωπαίοι αντιλαμβάνονται την κρίση όχι μόνο ως οικονομική αλλά κυρίως διοικητική και ότι η αντί- ευρωπαϊκή ψυχολογία είναι εντονότερη και πολύ βαθύτερη απ’ όσο δείχνουν οι κάλπες.

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.