Δίωξη στη Morgan Stanley

Η Εισαγγελία Πρωτοδικών άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος της Morgan Stanley για την εμπλοκή της στον “γάμο” Εθνικής και Alpha Bank. Ποια αδικήματα αφορά η δίωξη

Ποινική δίωξη σε βάρος της Morgan Stanley, όπως νόμιμα εκπροσωπείται, σχετικά με καταγγελίες για την εμπλοκή της στην υπόθεση του λεγόμενου “γάμου” μεταξύ των τραπεζών Εθνικής και Alpha, πριν από ένα χρόνο, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελέα κ. Λάτσινου, μετά την έρευνα καταγγελιών σχετικά με “διπλό ρόλο” που φέρεται να έπαιξε η Morgan Stanley την περίοδο των συζητήσεων μεταξύ των δύο ελληνικών τραπεζών.

Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της διάδοσης, εν γνώσει, ψευδών πληροφοριών και ειδήσεων με σκοπό την τεχνητή διαμόρφωση της τιμής και εμπορευσιμότητας χρηματοπιστωτικού μέσου, προς απόκτηση περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης, η Morgan Stanley κατηγορείται για καθώς και τη χρήση εν γνώσει, προνομιακών πληροφοριών για την απόκτηση και τη διάθεση χρηματοπιστωτικών μέσων στα οποία αφορούν οι πληροφορίες αυτές, με σκοπό απόκτησης περιουσιακού οφέλους, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα.

Η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή.

Πηγή: News247.gr

Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.