Δήμος Τριφυλίας: Απόφαση για να μην «αντιδράσει» δικαστικά σε κατασχέσεις 300 χιλιάδων ευρώ

Απόφαση για να μην ορίσει δικηγόρο και «αντιδράσει» δικαστικά σε διαταγές πληρωμών και κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου Τριφυλίας για περισσότερες από 20 υποθέσεις και ποσό που αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, έλαβε χθες το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή.

Για το θέμα, που εισήχθη εκτός ημερήσιας διάταξης, ο πρόεδρός της, Γιώργος Σαμπαζιώτης, σημείωσε ότι πολλοί εργολάβοι και προμηθευτές, όπως και άλλοι, που τους χρωστά ο Δήμος για έργα, προμήθειες ή υπηρεσίες, προσφεύγουν στη Δικαιοσύνη και εκδίδονται διαταγές πληρωμών, ενώ ακολούθως κάνουν κατασχέσεις στους λογαριασμούς του Δήμου Τριφυλίας.

Όπως είπε, όσες φορές ο Δήμος «αντέδρασε» νομικά και όρισε δικηγόρο για τέτοιες υποθέσεις, το Δικαστήριο δεν δέχτηκε να κάνει αναστολές και εξέδωσε διαταγές πληρωμών, οπότε, αναρωτήθηκε, τί νόημα έχει να ορίζει δικηγόρο και να πηγαίνει στο Δικαστήριο όταν πρόκειται για έργα, προμήθειες και υπηρεσίες που όντως έχουν γίνει και ο Δήμος το αναγνωρίζει, κάνοντας μάλιστα ακόμα μεγαλύτερα έξοδα για δικηγόρους και νομικές διαδικασίες.

Πρόσθεσε ακόμη ότι και η νομική άποψη – γνωμοδότηση δικηγόρου για το θέμα, είναι αυτή, ότι δηλαδή από τη στιγμή που ο Δήμος χρωστά και αναγνωρίζει ότι χρωστά για κάποιο έργο ή προμήθεια ή υπηρεσία που τους έχει παρασχεθεί, το Δικαστήριο δεν μπορεί να μην εκδώσει διαταγή πληρωμής και δε μπορεί να «μπλοκαριστεί» ακολούθως η διαδικασία κατάσχεσης στους λογαριασμούς του Δήμου, στην οποία προβαίνουν όσοι τους χρωστά ο Δήμος Τριφυλίας.

Μάλιστα ο κ. Σαμπαζιώτης κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος ανέφερε περισσότερες από 20 τέτοιες περιπτώσεις διαταγών πληρωμής που έχει εκδώσει το δικαστήριο, με το ποσό των οφειλών του Δήμου να αγγίζει τις 300 χιλιάδες ευρώ, οι οποίες και θα κατασχεθούν στους λογαριασμούς του Δήμου, δίχως αυτός να μπορεί να «αντιδράσει».

Ηλίας Γιαννόπουλος – Θάρρος
Share
Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

BigMagazine theme is brought to you by Quasargaming.com online slot games such as Book of Ra Online, Sizzling Hot Deluxe and Novoline Spiele.